Recycleren is goed. Recreëren is beter.

arrow icon oddpaper - carnet personnalisé

Een gevoel van verspilling

In 2013 begon Nastasia Anzad, de toekomstige oprichtster van Oddpaper, samen met haar opa aan een bijzonder project: het schrijven van een boek.

In die tijd ontdekte Nastasia de wereld van het drukwerk: de kunst van het boekbinden, de vele pagina’s die de een na de ander voorbijgaan en… papierresten. Het lot van al dat mooie papier ? Recycling. Een lang, energieverbruikend proces, dat deze blanco bladen omvormt tot… papier !

“Waarom zou je perfect goed papier weggooien als je het een nieuw leven zou kunnen geven ?”

Het idee ontstond in Nastasia’s hoofd. Met de steun van drukkerij Chez Rosi verzamelde, assembleerde en herschikte ze de papierresten om haar eerste notitieboeken te maken !

Photo de l'équipe de valorisation du papier

Oddpaper vandaag

In 2023 voegde Gabriela Cardozo Guzman zich bij het avontuur en vond het Oddpaper-atelier zijn nieuwe thuis bij RecyK in Anderlecht.

Geleid door onze toewijding aan het hergebruik van papier, hebben we een onderscheidend systeem opgezet dat verder gaat dan eenvoudig voorraadbeheer. Deze innovatie vormt de kern van onze missie en toont aan dat papier hergebruiken niet alleen een milieuvriendelijke keuze is, maar ook een duurzame bedrijfsstrategie.

Dankzij krachtige machines hebben we onze productiecapaciteit vergroot, waardoor we aan grotere bestellingen kunnen voldoen en tegelijkertijd een grotere bijdrage leveren aan het besparen van papier.

Onze missie

De bestaansreden van Oddpaper: het ongebruikte nuttig maken.

Door papier te besparen, willen we in de eerste plaats het gebruik ervan maximaliseren en de productie van nieuw papier minimaliseren, door de impact van de productie op het milieu te verminderen.

Dit is het principe van

“upcycling”

Van afval een middel maken.

Valorisation du papier
Carnet écologique

Onze beloften

Door notitieboeken van nieuw papierafval te vervaardigen, voorkomen we het onnodig recycleren van perfect bruikbaar papier.

Het papier dat gebruikt wordt in Oddpaper notitieboeken wordt gerecupereerd bij Belgische drukkers en bedrijven, en onze ateliers bevinden zich in het hart van Brussel, wat een korte, lokale toeleveringsketen garandeert.

Elk Oddpaper boekje bevat specifieke informatie over de oorsprong van het gebruikte papier.

Waarom papier hergebruiken ?

Papier recycleren verbruikt water en energie

Elke ton hergebruikt papier bespaart 18.000 liter water en 7.500 kWh energie.

Papier is niet oneindig te recycleren

Papiervezels kunnen maar 5 tot 7 keer worden gerecycled voordat de kwaliteit ervan achteruitgaat.

Séchage de papier valorisé

Vragen ?

Het duurt gemiddeld 10 dagen om een bestelling van 100 gepersonaliseerde notitieboeken te produceren.

In Brussel leveren we onze Oddpaper notitieboekjes op een ecologisch verantwoorde manier met de fiets dankzij het bedrijf Cargovélo. Voor leveringen in België en Europa werken we met Bpost en UPS.

In het algemeen kunnen we de meeste soorten papier die ons worden toevertrouwd hergebruiken, zoals briefpapier, notitieblokken, enveloppen, overbodige posters en meer. We snijden de bruikbare delen eruit om uw notitieboeken te maken. Als u twijfelt over het hergebruik van uw papier, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Zeker en vast ! We bieden personaliseringsopties om uw logo of ontwerp op de omslag van de notitieboeken af te drukken. Wanneer u uw bestelling plaatst, sturen we u een digitale mock-up om u een voorproefje te geven van hoe uw notitieboeken eruit zullen zien.

Wilt u uw ongebruikte papier hergebruiken ?

Door papier in goede staat te bewaren, kunnen we u een oplossing op maat voor uw bedrijf bieden. Maak er unieke notitieboeken van die uw merkimago weerspiegelen.

.